updates

A day at Wisseloord studios

How Can I Love (demo)

Check our newest demo!

4-05-2019: Sanne Luykx & FLeur Luykx in the newspaper. ”We were interviewed about songwriting and how we write our music. Also about the musical we’re working on”.

kranten bericht:

Heel bijzonder is dat de muziek op de teksten voor de musical is gemaakt door de Voorschotense zusjes Sanne (19) en Fleur (16) Luykx. Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van de familie Luykx – Overgaauw. Van jongs af aan hebben de kinderen muziekles gehad en er werd altijd veel gezongen. Maar daar bleef het niet bij, Sanne en Fleur gingen componeren en ook hun eigen teksten schrijven. ‘Maar ook onze moeder (Sylvia Overgaauw) levert daarbij een belangrijke bijdrage’ zeggen Sanne en Fleur eensgezind.

Sanne en Fleur gingen al jong op muziekles. ‘Bij de muziekschool van Otto Wolthuis, leerden wij al heel jong gitaar en keyboard spelen’. Otto Wolthuis kan zich dat nog goed herinneren. ‘De jongste was een jaar of vier toen de meisjes hier op les kwamen. Het waren hele muzikale en gedreven kinderen’, herinnert hij zich desgevraagd. ‘Zij waren de pareltjes van de muziekschool, zet dat maar rustig in de krant’, zegt hij. ‘Regelmatig traden zij met ons op tijdens de muziekdag van het Weekend van Voorschoten’.

Het bleef niet bij muziekles. De volgende stap was de oprichting van hun eigen band The Uncatchable. Een passende naam, want de muziek en teksten van Sanne en Fleur is niet onder één noemer te vatten. ‘Soms maken we country, soms ballads en ook wel rock’.

Hun muzikaliteit bleef niet onopgemerkt. Op verzoek van Maria Rosenmöller, die het initiatief heeft genomen voor de musical ‘Toen was Voorschoten nog heel gewoon’, en met Doremifa de musical instudeert, hebben Sanne en Fleur de muziek voor de meeste nummers geschreven. ‘We kregen een pakketje teksten en daar schreven wij de muziek bij. Het verhaal gaat over ons dorp, de Zilverfabriek, het Wapen van Voorschoten en we maakten ook een nummer Flirten in de Voorstraat’. Het Wapen van Voorschoten is het centrale punt in de musical daar spelen de meeste scenes zich af. Geen wonder dat de hoofdpersoon, gespeeld door Fleur Overgaauw, Jet heet? Maria Rosenmöller is heel enthousiast over Sanne en Fleur, ‘het is heel uniek wat zij doen, het zijn bijzonder muzikale en creatieve meiden. Fleur heeft de hoofdrol gekregen in de musical, zij zingt niet alleen heel mooi maar acteert ook heel goed!’

Worden ze nu professionele singer-songwriters? ‘Ik ga zeker door met the Uncatchable’, zegt Sanne, maar daarnaast volg ik een opleiding Verpleegkunde. Fleur zit in 5 VWO en wil een technische studie gaan volgen. Muziek blijft altijd belangrijk in ons gezin en onze grote hobby, het componeren en teksten schrijven is iets dat bij ons vanzelf gaat. We horen iets, zien iets soms zitten wij op de fiets en …. ‘pats’ daar staat weer een nieuw nummer. Onze moeder is daarbij een belangrijke factor, met een tip of kleine wijziging zet zij vaak net even iets anders neer waardoor het nog beter wordt. Onze vader hoort het aan, als we niets horen, zien we aan zijn gezicht dat het nog niet ok is, als hij lacht weten we ‘het is goed’!

Via google UNCATCHABLE – Self Made song kom je bij het nummer I’m uncatchable, geschreven door Sanne, Fleur en Silvia Luykx . (Sanne Luykx piano en zang, Fleur Luykx, zang. Max Coenders, drums, gitaar en bas)

 
 

currently there aren’t more updates.

Check our social media for more information!